Generale

Ce îți trebuie pentru a începe un bullet journal

Dacă în articolul meu anterior v-am povestit mai pe larg ce este un bullet journal, astăzi vreau să vorbim despre ce aveți nevoie pentru a începe propriul vostru jurnal.

Așa cum v-am spus, idea de Bullet Journal a evoluat mult în ultima vreme și multă lume se teme să înceapă unul din diverse motive precum “mie nu o să îmi iasă la fel de frumos” sau “nu am talent la desen” sau “nu am timp să creez ceva atât de elaborat” sau “nu am bani să îmi cumpăr stickere, washi tape sau carioci”.

Dar pentru un bullet journal de bază, aveți nevoie doar de:

o agendă

un creion

o gumă de șters

o riglă

un pix sau un stilou

Să vorbim despre agende

Da, da, știu că Leuchtturm (poate cea mai faimoasă firmă de agende special făcute pentru bujo) are acele caiete superbe, cu coperți plăcute la atingere și culori deosebite, dar orice agendă este bună, mai ales dacă ești la început de drum.

Dacă vrei să îți cumperi o agendă Leuchtturm 1917 punctată cele mai bune prețuri le găsești pe:

Emag.ro

Cărturești.ro

Primul meu bullet journal a fost un caiet de matematică de la Jotter, pe care l-am luat din magazinul Pictor.

Al doilea bullet journal a fost un Leuchtturm 1917 turcoaz, de care am fost încântată și dezamăgită în același timp. Dezamăgirea a venit din faptul că uneori, pentru că paginile sunt destul de subțiri, se vede pe partea cealaltă ce scrii sau desenezi dar cred că dacă alegi un pix normal și nu te deranjeză atât de tare acest fapt, atunci Leuchtturm este o alegere bună.

Anul acesta l-am început într-un jurnal la care m-au atras foarte mult paginile groase și într-adevăr este o agendă perfectă pentru cei care vor să și deseneze sau să picteze în jurnal.

După ce l-am folosit cam jumătate de an, am renunțat la el (momentan) pentru că este prea mare și greu de cărat și în acest moment, îmi trebuie o agendă ușoară pe care să o pot căra în geantă și în care să îmi pot nota repede ce am de scris.

Așa că din luna august jurnalul meu va fi o agendă tip bullet journal (paginile au buline) pe care am luat-o din Flying Tiger într-o vacanță.

Ideea este că nu trebuie să vă cumpărați o agendă scumpă pentru a începe un bullet journal, ci una care să vă ajute să vă organizați cât mai ușor.

Pentru un bullet journal de bază trebuie să mai ai la îndemînă un creion simplu (eu folosesc un creion de la Bic), o gumă bună de șters, o riglă pentru a trage linii drepte si un pix sau stilou. Nu strică nici niște creioane colorate sau niste carioci, mai ales dacă vrei să aduci niște culoare și veselie în jurnal.

Stickere și washi tape

Dacă esți mare fan stickere atunci jurnalul este locul ideal să le folosești. Le poți utiliza pentru a decora sau pentru a marca diverse evenimente și sunt în general foarte bune dacă nu ai talent la desenat sau daca nu ai timp să desenezi.

Washi tape este o bandă decorativă ce poate fi folosită pentru același scop și este un detaliu în plus ce îți va înfrumuseța agenda.

Tot opționale sunt și acuarele, markere, ștampile, pixuri colorate, sau bilețele gen post it care au devenit destul de populare în ultima vreme.

La final vă las cu un motto ce sper să vă inspire.

Cu drag, Iulia