Care este cea mai bună agendă pentru bullet journal

De curând am primit o întrebare despre ce agendă este potrivită pentru bullet journal așa că azi vreau să vă povestesc un pic despre asta.

În acești doi ani în care am folosit metoda bullet journal am încercat mai multe tipuri de caiete și agende și am ajuns la concluzia că nu există o agendă care să fie 100% perfectă din toate punctele de vedere.

Eu am început cu un caiet de matematică și a fost foarte ok pentru un începător pentru că mi-a oferit structură mai ales atunci când voiam să creez rubrici pentru calendar sau chenare pentru listele zilnice.

Apoi am folosit un Leuchtturm 1917 care așa cum am mai spus, mi-a plăcut și displăcut în același timp.

Ce mi-a plăcut la Leuchtturm 1917:

  • forma și mărimea, ideale pentu a lua agenda în geantă sau ghiozdan oriunde mergi
  • faptul că are semne de carte dar și un plic în care îți poți pune diverse chestii pentru stickere sau bucăți de washi tape
  • paginile punctate
  • coperta poate fi personalizată cu stickere

Ce nu mi-a plăcut la Leuchtturm 1917:

  • foile (deși frumoase) sunt subțiri și dacă nu folosești instrumentele de scris potrivite, se vede absolut tot de pe o pagină pe cealaltă

Aș mai folosi un Leuchtturm 1917? Acum că am reușit să trec peste problema cu văzutul de pe o pagină pe cealaltă, da, sigur aș mai folosi unul.

Eu mi-am cumpărat agenda de pe Amazon Germania dar acum se găsesc și în România la prețuri foarte bune.

Acum eu comand doar de pe Emag.ro unde sunt mereu reduceri și produsele ajung repede. Toate agendele din galeria de mai jos pot și cumpărate de aici.

Pentru 2019 am folosit două agende, amândouă punctate. De prima (pe care am cumpărat-o dintr-o librărie din Belgia), am fost foarte încântată la început pentru că avea paginile foarte groase și în sfârșit nu se mai vedea nimic de pe o parte pe cealaltă.

Însă, datorită paginilor groase (avea și coperta groasă în același timp) a fost foarte greu să o iau cu mine așa că pe la jumătatea anului am renunțat și am început să folosesc o agendă pe care am cumpărat-o tot într-o vacanță din magazinul Flying Tiger.

Pentru mine este agenda ideală pentru bullet journal (este mică, compactă, are foi frumoase) dar se vede destul de mult de pe o pagină pe cealaltă, dar parcă nu așa de mult cum se vedea la Leuchtturm. Agenda groasă o voi transforma într-un art journal (unul dintre proiectele mele pentru 2020).

Pentru anul următor am mai multe varinte pentru că am adunat câteva agende anul acesta, plus că mi-am comandat și o agendă pre completată de pe Book Depository (un site pe care vi-l recomand cu multă căldură, au cărți și caiete și agende și o mulțime de alte chestii și au free shipping din Anglia).

Agenda se numește Start Where You Are Week-At-A-Glance Diary și am luat și cartea pe care se bazează agenda Start Where You Are, ambele scrise de Meera Lee Patel.

Deși agendele gen Leuchtturm sau Moleskine sunt extrem de populare asta nu înseamnă că sunt și singurele opțiuni. Tot pe Emag.ro am găsit o mulțime de agende tip bullet journal care au foi punctate. Dacă vă îngrijoareză faptul că ce scrieți se va vedea de pe o parte pe cealaltă, cel mai important este să vedeți ce grosime are fiecare pagină. De exemplu un bullet journal de la Leuchtturm are 80 gsm (asta trebuie să căutați).

Iată câteva dintre preferatele mele.

Modele watercolor și florale:

Modele amuzante sau cu mesaje inspirante:

Modele inedite:

Știu că pe Emag.ro nu găsiți mereu cele mai complete informații despre produse dar dacă vreți să aflați mai multe detalii despre o anumită agendă, nu trebuie decât să copiați titlu complet al produsului și să dați paste în Google. În general primele linkuri sunt de la Amazon unde puteți vedea inclusiv cum arată agenda în interior. Iată de exemplu cum arată prima agendă, cu modele watercolor.

Toate agendele de mai sus pot fi cumpărate directe de pe Emag.ro, folosind acest link.

În concluzie nu există agendă perfectă pentru bullet journal, important este să găsiți una care să vă inspire și să vă ajute.

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

libris.ro